[Prethodna stranica: Hercegovačko-neretvanski kanton - općine][FAME Glavna stranica][Indeks stranica][Abecedno kazalo][Kronološko kazalo][Šta je novo?][O FAME-u][Druge stranice o zastavama][Reakcije][This page is available in English too: Western Herzegovina Canton][Slijedeća stranica: Zapadnohercegovački kanton - općine]

[banner]  

Primi e-mail
kada su ove
stranice osvježene?

[vexicro]

Flags of the World

Stranica kreirana: 14. kolovoza 2000.
Posljednja promjena: 28. prosinca 2012.
[The FAME - Flag and Arms of the Modern Era]

The FAME su stranice posvećene sustavnom i znanstvenom proučavanju zastava i grbova. Ti simboli često nose snažne političke i druge poruke. Prikazivanje takvih simbola ovdje ne znači da autor podržava ideje koje oni predstavljaju.
[NSK - Digital Archives] Ove stranice pohranjuju se u digitalnom arhivu NSK.

Zapadnohercegovački kanton
Vidi još:

Zapadnohercegovački kanton

Zapadnohercegovački kanton, Županija Zapadnohercegovačka, Западнохерцеговачки кантон

Glavni grad: Široki Brijeg

[Zapadnohercegovački kanton] [Normal] 1:2 [Državna zastava na kopnu] [Zapadnohercegovački kanton]
Prihvaćena: 26. ožujka 1996.
Izvori: Ustav Županije Zapadnohercegovačke, 26.03.1996, Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke, br. 1/1996.
Presuda Ustavnog suda Federacije BiH, br. U-7/98, 07.07.1998, Ustavni sud Federacije BiH, www.ustavnisudfbih.ba
Amandman XV. - XVI. na Ustav Županije Zapadnohercegovačke, 29.09.2000, Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke, br. ?/2000.
Zakon o grbu i zastavi Županije Zapadnohercegovačke, 9. travnja 2003., Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke, br. 125, 5/2003, 14. travnja 2003.

Zastava Zapadne Hercegovine zapravo je varijacija hrvatske zastave kakvu je koristila Hrvatska republika Herceg-Bosna u prvoj polovici 90-ih godina. Razlikuje se samo u grbu, koji je opet samo varijacija hrvatskog grba, na malo drugačijem štitu i sa zlatnim tropletom u vrhu. Ustavni je sud Federacije 1998. proglasio te simbole je neustavnim, ali su se nastavili rabiti. Amandmanima na Ustav 2000. opis grba i zastave izbačen je iz Ustava, da bi se odredili zakonom, koji je kasnije 2003. i usvojen, a propisuje jednake simbole.[Prethodna stranica: Hercegovačko-neretvanski kanton - općine][FAME Glavna stranica][Indeks stranica][Abecedno kazalo][Kronološko kazalo][Šta je novo?][O FAME-u][Druge stranice o zastavama][Reakcije][This page is available in English too: Western Herzegovina Canton][Slijedeća stranica: Zapadnohercegovački kanton - općine]

[banner]  

Primi e-mail
kada su ove
stranice osvježene?

[vexicro]

Flags of the World

The FAME. Copyright © 1996-2012 by Željko Heimer. Sva prava pridržana.