[Prethodna stranica: Sveučilište u Rijeci - Sastavnice][FAME Glavna stranica][Indeks stranica][Abecedno kazalo][Kronološko kazalo][Šta je novo?][O FAME-u][Druge stranice o zastavama][Reakcije][This page is available in English too: Juraj Dobrila University of Pula - Constituent Units][Slijedeća stranica: Sveučilište u Splitu - Sastavnice]

[Heimer:  

Primi e-mail
kada su ove
stranice osvježene?

[vexicro]

Flags of the World

Stranica kreirana: 15. svibnja 2015.
Posljednja promjena: 31. prosinca 2016.
[The FAME - Flag and Arms of the Modern Era]

The FAME su stranice posvećene sustavnom i znanstvenom proučavanju zastava i grbova. Ti simboli često nose snažne političke i druge poruke. Prikazivanje takvih simbola ovdje ne znači da autor podržava ideje koje oni predstavljaju.
[NSK - Digital Archives] Ove stranice pohranjuju se u digitalnom arhivu NSK.

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli - Sastavnice


Sveučilište Jurja Dobrile u Puli osnovano je 2006. godine. Sveučilište je integriranog tipa, s jednom posebnim fakultetom, akademijom te nizom odjela i drugih cjelina.


Vidi još:

Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"

Facultas oeconomica et turistica "dr. Michaelis Mirković"

Zastava nepoznata. [Fakultet ekonomije i turizma [Fakultet ekonomije i turizma
Prihvaćena: 1990. ?
Izvori: Fakultet ekonomije i turizma "dr. Mijo Mirković", Pula, www.fet.unipu.hr, 15.05.2015.
Sveucilište Jurja Dobrile u Puli Fakultet ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirkovic”//Juraj Dobrila University of Pula Faculty of Economics and Tourism “Dr. Mijo Mirkovic”, Pula brušura, b.d. (2014.), www.fet.unipu.hr, 15.05.2015.

Fakultet koristi kružni pečat s prikazom Slavoluka Sergijevaca, starorimski spomenik u Puli iz oko 28 g. pr. n. e. Uz rubove je ispisano ime Fakulteta, a okolo i ime Sveučilišta te godina osniovanja Više ekonomske škole.

Viša ekonomska škola "Dr. Mijo Mirković" osonvana je u Puli 1960., od 1973. djeluje u sklopu riječkog SCEOZ, a 1985. postaje Studij ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković", te današnje ime dobiva 1990., a 2006. postaje dijelom novosnovanog pulskog Sveučilišta, kao Odjel za ekonomiju i turizam „Dr. Mijo Mirković“, da bi 2013. opet dobio status Fakulteta.


Odjel za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirković", 2006. – 2013.

Zastava nepoznata. [Odjel za ekonomiju i turizam
Prihvaćena: 2006. ?
Izvor: Fakultet ekonomije i turizma "dr. Mijo Mirković", Pula, www.fet.unipu.hr, 15.05.2015.

Dok je imao status odjela, sličan pečat je korišten s odgovarajućim natpisom i bez imena Sveučilišta.Muzička akademija u Puli

Academia musicalis Polensis

Zastava nepoznata. [Muzička akademija u Puli] [Muzička akademija u Puli]
Prihvaćena: 2006. ?
Izvor: Muzička akademija u Puli, unipu.hr, 20.05.2015.

Akademija kao i prethodni odjel koristi znak Sveučilišta koji sadrži crni stilizirani violinski ključ prepleten s biskupskim štapom te ime akademije/odjela u dnu.

Studij glazbenog odgoja osnovan je na Pedagoškoj akademiji u Puli 1965, kasnije na Pedagoškom fakultetu, odnosno Filozofskom fakultetu kao Odsjek glazbene pedagogije te Odsjek za harmoniku, koji osnivanjem Sveučilišta 2006. postaju Odjel za glazbu, a 2014. Muzička akademija.Centar za kulturološka i povijesna istraživanja socijalizma

Zastava nepoznata. [Centar za kulturološka i povijesna istraživanja socijalizma]
Prihvaćena: 2012. ?
Izvor: Centar za kulturološka i povijesna istraživanja socijalizma, unipu.hr, 20.05.2015.

Znak Centra sastoji se od pet crnih rožnika vrhom prema sredini tako da oblikuje like stilizirane nepostojeće petokrake zvijezde.

Centar je osnovan 2012.[Prethodna stranica: Sveučilište u Rijeci - Sastavnice][FAME Glavna stranica][Indeks stranica][Abecedno kazalo][Kronološko kazalo][Šta je novo?][O FAME-u][Druge stranice o zastavama][Reakcije][This page is available in English too: Juraj Dobrila University of Pula - Constituent Units][Slijedeća stranica: Sveučilište u Splitu - Sastavnice]

[Heimer:  

Primi e-mail
kada su ove
stranice osvježene?

[vexicro]

Flags of the World

The FAME. Copyright © 1996-2016 by Željko Heimer. Sva prava pridržana.